CLICKTIVISM

We doen tegenwoordig bijna  alles online, winkelen, gerechten zoeken, netwerken, dus waarom ook niet online demonstreren. In plaats van de straat op te gaan of een handtekeningen actie in de buurt te doen gebeurt dit tegenwoordig veel online. Deze trend speelt vooral bij jongeren, ze zijn opgegroeid met het internet dus ze zien dit als meer dan logisch.

Je hoort mensen op facebook vaak genoeg, waar is de dislike botton? Mensen hebben de behoefte om hun mening te uiten en vooral ook als het gaat om iets wat ze niet leuk vinden. Als dat makkelijk kan via internet, waarom dan niet? Ben je het niet eens met de verhoging van het collegegeld? Teken de online petitie. UGGs lelijk? Dan word je toch gewoon lid van de anti-UGG hyve? Hier bereik je dan wel niets mee, maar je laat in ieder geval publiek zien waar je je aan ergert.

De trend van het online activisme is terug te leiden in de megatrend gemakzucht. Maar natuurlijk ook de digitalisering. Waar je vroeger misschien dacht dat je geen lotgenoten had kun je nu gewoon online op zoek gaan naar mensen die hetzelfde over een kwestie denken als jij en samen met hen een website beginnen om nog meer mensen te zoeken die mee willen protesteren.

Door:Ruben van Selm

Tagged with

Notes

  1. spotontrends posted this

Blog comments powered by Disqus