CUSTOMISE

De keuze is reuze en hoe meer keuze in producten er is hoe beter we ook weten wat we willen. Een trend die je tegenwoordig ziet is de ‘customalisation’ of wel ‘maatwerk’.

Voorheen waren op maat gemaakte producten (voornamelijk kleding en schoenen) erg arbeidsintensief en alleen de rijken konden dit veroorloven, tegenwoordig maken nieuwe productiemethoden het makkelijker en dus betaalbaarder om de op maat gemaakte producten te produceren.

ING bank begon al jaren geleden met de pinpas met eigen foto er op. Niet alleen harstikke handig voor als je meerdere pasjes hebt, maar juist ook hierdoor is het je eigen pasje. ING noemt het zelf de persoonlijke bankpas dus de naam zegt het al, bankieren wordt persoonlijker. Op deze manier blijf je eerder bij ING omdat het je een goed gevoel geeft. Uiteindelijk maakt een op maat gemaakt product de merkwaarde weer hoger waardoor het waardevol is voor grote merken om dit te doen.

Vans heeft online een customise shoe functie waar je je eigen schoen kan samenstellen waarna deze gefabriceerd wordt en je dus je eigen unieke schoen hebt. Hierachter zit de behoefte aan een persoonlijk product, aangepast aan eigen wensen en ideeën. Mensen vinden het fijn om uniek te zijn de trend die hierbij hoort is de individualisering.

Door:Ruben van Selm
(Bron:http://bit.ly/p1r1c8)

Tagged with

Notes

  1. spotontrends posted this

Blog comments powered by Disqus